Gå til hovedinnhold

Mari & Elin – barbeint på Lyngsalpene


Med to brudekjoler i sekken er Mari på vei oppover fjellet, sammen med sin forlovede Elin og et halvt brudefølge.
Dagen før dagen har de invitert alle gjestene sine med på fjelltur. Tåka ligger halvtykk nede i dalen og det er egentlig litt småkjølig selv om det er siste helga i juli.
Lyngenståka er et kjent fenomen på denne kanten av landet. Vi måtte gå et stykke opp på fjellet, men plutselig løsnet tåka, sola skinte og vi så bare et hvit hav med små fjelltopper stikkende opp av skyteppe.
Det er ikke mange forunt å få bryllupsbilder på toppen av et fjell, men med sporty brudepar er det bare å ta med kamera å løpe etter 😉

Lørdagen kommer og det er bryllupsdag. Hele familien, som er plassert rundt i forskjellige hus og hytter på bygda, er med på forberedelsene. Tåka ligger fortsatt et godt stykke nedover fjellsiden. Venninner ordner hår, søstre sminker, pappa snekrer platting og mamma lager blomsterkrans.
Vielsen skal skje utendørs, på et jorde hvor Lyngens første Gudshus ble bygget for 350 år siden.

De to brudene kommer gående fra hver sin kant og møtes ved veikrysset før de går sammen ned til alteret for å gi hverandre sitt ja. I det de tar hverandres hender, bryter de første solstrålene seg inn gjennom tåka. Lyngen er en sterkt troende bygd og man kan kanskje tolke det som at det er noen som vil at brudeparet skal få en perfekt dag.
Festen blir arrangert på den gamle skolen, hvor det meste av dekorasjon er hjemmelaget. Før middag blir alle invitert med til å danse polonese. Dette var nytt for veldig mange, en morsom icebreaker som alle kan være med på. Her var det bare å leke seg gjennom en «dans» før maten ble servert. Det blir jo ikke ordentlig natt i nordnorge på sommeren, så jeg er sikker på at brudeparet festet til tidlige morgentimer.